Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: mediji.vdt@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Vodstvo VDT v Novem mestu in v Krškem

Vodstvo Vrhovnega državnega tožilstva  je v sklopu obiskov okrožnih državnih tožilstev 20. decembra obiskalo Okrožni državni tožilstvi v Novem mestu in v Krškem. 

 

Več

24. Izobraževalni tožilski dnevi

V sklopu Izobraževalnih tožilskih dni  - letos so bili že 24. po vrsti - je bila častna gostja in osrednja govornica na zboru tožilcev predsednica Ustavnega sodišča dr. Jadranka Sovdat.

 

 

Več

Obisk Generalnega prokuratorja Republike Avstrije dr. Franza Plöchla  na Vrhovnem državnem tožilstvu

Na povabilo generalnega državnega tožilca Draga Škete je Vrhovno državno tožilstvo RS obiskal Generalni prokurator  Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franz Plöchl v spremstvu generalnega tožilca mag. Michaela Leitnerja.

 

 

Več

Novi državnotožilski obrazci

Generalni državni tožilec Drago Šketa je določil, da se pri tožilskem poslovanju uporabljajo novi in prenovljeni obrazci za izdelavo državnotožilskih aktov v tipskih zadevah. S sodelovanjem Kazenskega oddelka ter ob sodelovanju delovne skupine predstavnikov vseh Okrožnih državnih tožilstev in Specializiranega državnega tožilstva so na Strokovno-informacijskem centru Vrhovnega državnega tožilstva pripravili 107 obrazcev.

 

 

Več

Novi člani Državnotožilskega sveta

Med tožilci so največ podpore za nove člane državnotožilskega sveta dobili vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, ljubljanska višja državna tožilka Tamara Gregorčič, celjska okrožna državna tožilka Simona Kuzman Razgoršek in slovenjgraška okrajna državna tožilka Lucija Helbl.

Več

Podpisane usmeritve za izmenjavo podatkov

Generalni državni tožilec Drago Šketa, generalni direktor policije Marjan Fank in generalna direktorica Finančne uprave RS Jana Ahčin so 14. novembra podpisali dokument Usmeritve za izvajanje izmenjave podatkov potrebnih za ugotovitev razlogov za sum, da posamezne osebe razpolagajo s premoženjem nezakonitega izvora in njegova skupna vrednost presega 50 tisoč evrov.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.