Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: mediji.vdt@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Izjava za javnost generalnega državnega tožilca RS Draga Škete po sodbi v zadevi Istrabenz

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je odzval na sodbo višjega sodišča, ki je nekdanjega šefa Istrabenza Igorja Bavčarja ter njegova nekdanja sodelavca Kristjana in Nastjo Sušinskega spoznalo za krive.

 

 

Več

Oboroženi storilec grozil zaposlenim na ODT Ptuj

V sredo, 17.5. 2017 je v poslovnih prostorih Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju (ODT Ptuj) prišlo do varnostnega incidenta. Oboroženi storilec, ki je sicer osumljen storitve kaznivega dejanja, je poskušal nasilno vstopiti v prostore ODT Ptuj in je grozil tamkajšnjim zaposlenim.

 

 

Več

Zloraba položaja v enoosebni družbi

Vrhovno državno tožilstvo RS je uspelo z zahtevo za varstvo zakonitosti glede pomembnega pravnega vprašanja, ali se kaznivo dejanje zlorabe položaja ali pravic lahko izvrši tudi v enoosebni družbi, v kateri je edini družbenik hkrati tudi poslovodja.

Več

Drago Šketa novi generalni državni tožilec

Danes je v Državnem zboru zaprisegel Drago Šketa, ki so ga poslanci 22. marca potrdili za novega generalnega državnega tožilca.

Drago Šketa, ki je od leta 2010  vodil Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,  je peti generalni državni tožilec v Republiki Sloveniji.

V nadaljevanju objavljamo njegov govor ob zaprisegi v Državnem zboru RS.

 

Več

Podpis sporazuma o izmenjavi podatkov med Vrhovnim državnim tožilstvom RS in policijo

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer in generalni direktor policije Marjan Fank sta, v prostorih policije, podpisala Sporazum o izmenjavi podatkov, na podlagi katerega bo vzpostavljena elektronska izmenjava podatkov in dokumentov med državnim tožilstvom in policijo. 

 Več

Generalni državni tožilec na strokovnem posvetu Pot do otroka

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer  se je na povabilo Društa državnih tožilcev in Generalne policijske uprave, v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju, kot častni gost, udeležil 16. Strokovnega posveta Pot do otroka, ki poteka na Brdu od 6. do 7. aprila 2017.

Njegov govor objavljamo v nadaljevanju. 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.