Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: mediji.vdt@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Sporočilo za javnost

 

Pregled spisa v okviru nadzora dela državnotožilske uprave v zadevi posredovanja ovadb spletnemu portalu Pod črto je končan, vendar postopek v celoti še ni zaključen. Pregledovalka, imenovana za nadzor državnotožilske uprave, je oddala poročilo, ki ni dokončno, saj je vsem udeležencem v zadevi treba dati možnost, da predložijo svoja pojasnila ali ugovore.

 

Več

Sporočilo za javnost

 Na vrhovnem državnem tožilstvu nismo uradno seznanjeni z ovadbo, ki naj bi jo, po navedbah nekaterih medijev, vložili zoper državno tožilko na Specializiranem državnem tožilstvu RS Blanko Žgajnar ter  zoper višjega pravosodnega svetnika na Vrhovnem državnem tožilstvu RS Aleksandra Lenarda. 

  V zvezi s posredovanjem ovadbe po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ) v zadevi, v kateri je osumljen ljubljanski župan Zoran Janković, je sicer odrejen nadzor državnotožilske uprave. 

 

Več

Novi nacionalni predstavnik Slovenije pri Eurojustu je Boštjan Škrlec

Na spletni strain Eurojusta so danes objavili vest o imenovanju novega nacionalnega predstavnika Slovenije pri Eurojustu.

 

 

Več

Pojasnila GDT v zvezi s posredovanjem ovadb na podlagi zahtev za dostop do informacij javnega značaja

V nadaljevanju objavljamo pojasnilo generalnega državnega tožilca v zvezi s posredovanjem ovadb na podlagi zahtev za dostop do informacij javnega značaja.

 

 

Več

Svet Evrope objavil poročilo o učinkovitosti Slovenije na področju preprečevanja pranja denarja

Strokovni odbor Sveta Evrope, ki se ukvarja s problematiko pranja denarja in financiranja terorizma je objavil poročilo, v katerem za Slovenijo ugotavlja, da je glede na obstoječa tveganja za pranje denarja pri nas potrebno večje število preiskav s področja, povezanega z gospodarskimi kaznivimi dejanji. Med pomanjkljivostmi izpostavljajo nezadostno strokovno znanje sodnikov in tožilcev na področju "finančne forenzike". Na vrhovnem državnem tožilstvu takšni oceni pritrjujejo in že pripravljajo določene ukrepe.

Več

Sporočilo za javnost

V nadaljevanju objavljamo sporočilo za javnost generalnega državnega tožilca RS Draga Škete v kazenski zadevi,  ki jo zoper Zorana Jankovića vodi Specializirano državno tožilstvo RS. 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.