Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: mediji.vdt@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Memorandum o soglasju in sodelovanju med tožilstvom Republike Bolgarije in državnim tožilstvom Republike Slovenije  

Generalni tožilec Republike Bolgarije Sotir Tsatsarov in Generalni državni tožilec Republike Slovenije Drago Šketa, sta danes na Bledu podpisala Memorandum o soglasju in sodelovanju med tožilstvom Republike Bolgarije in državnim tožilstvom Republike Slovenije.

 

Več

Obisk Generalnega tožilca Republike Bolgarije na VDT

Od 12. do 15. marca se na obisku Vrhovnega državnega tožilstva RS mudi delegacija tožilstva Republike Bolgarije, pod vodstvom Generalnega tožilca Republike Bolgarije Sotira Tsatsarova.
Glavna tema delovnega srečanja 13. marca, na Vrhovnem državnem tožilstvu RS,  je bila izmenjava mnenj na področju korupcije in organiziranega kriminala. Bolgarski gosti so se seznanili tudi z organizacijo in delovanjem  Specializiranega državnega tožilstva RS ter z delovanjem Državnotožilskega sveta.

 

Več

Jože Kozina je novi vrhovni državni tožilec

Konec februarja je tožilske vrste na Vrhovnem državnem tožilstvu RS (VDT RS) kadrovsko okrepil vrhovni državni tožilec mag. Jože Kozina.

 

 

Več

Tožilstvo uspelo z zahtevo za varstvo zakonitosti v zadevi DARS  

Vrhovno državno tožilstvo RS je uspelo z zahtevo za varstvo zakonitosti v zadevi zoper Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS), ki se nanaša na vprašanje dopustnosti sprememb pogodbe o izvedbi javnega naročila brez oddaje le tega.

 

Več

Otvoritev sodnega leta 2018

Na slovesnosti ob odprtju sodnega leta 2018, je generalni  državni tožilec Drago Šketa dejal, da je primarna naloga tožilstva izboljšati kakovost dela na tožilskih aktih, kar ima, z izjemo zadev pred zastaranjem, prednost pred vsemi ostalimi tveganji. Pomemben del tega predstavljajo kakovostno napisane obtožnice, ki so bistvene pri doseganju krajših časovnih okvirjev reševanja zadev na sodiščih. »V tem kontekstu bo treba v celoti upoštevati časovna merila za tipična procesna dejanja državnih tožilcev, ki določajo statistične kazalnike, ter njihove okvirne vrednosti za oceno učinkovitosti politike pregona,« je v svojem govoru, med drugim, poudaril generalni državni tožilec.

 

 

Več

Vodenje ODT v Ljubljani je prevzela dr. Katarina Bergant

Državnotožilski svet je na današnji seji imenoval novo vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Z današnjim dnem vodstvo največjega okrožnega državnega tožilstva prevzema višja državna tožilka dr. Katarina Bergant.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.