Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: mediji.vdt@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Podpis sporazuma o izmenjavi podatkov med Vrhovnim državnim tožilstvom RS in policijo

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer in generalni direktor policije Marjan Fank sta, v prostorih policije, podpisala Sporazum o izmenjavi podatkov, na podlagi katerega bo vzpostavljena elektronska izmenjava podatkov in dokumentov med državnim tožilstvom in policijo. 

 Več

Generalni državni tožilec na strokovnem posvetu Pot do otroka

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer  se je na povabilo Društa državnih tožilcev in Generalne policijske uprave, v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju, kot častni gost, udeležil 16. Strokovnega posveta Pot do otroka, ki poteka na Brdu od 6. do 7. aprila 2017.

Njegov govor objavljamo v nadaljevanju. 

Več

Delegacija Vrhovnega državnega tožilstva RS na konferenci v Skopju

Boštjan Škrlec, višji državni tožilec, ki opravlja naloge generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva RS, Irena Kuzma, vrhovna državna tožilka in Anita Veternik, okrajna državna tožilka, so se udeležili mednarodne konference – Pravni okviri in izkušnje, Vloga državnega tožilca.

 

 

Več

SDT doseglo obsodilno sodbo

Specializirano državno tožilstvo RS (SDT RS)  je 17. marca na sodišču doseglo obsodilno sodbo za obdolžena Gregorja Jezo in Barbaro Podlogar, ki sta bila obtožena zlorabe instituta elektronske izvršbe. Jezi je bila izrečena zaporna kazen v višini 3 let in 10 mesecev,   Barbari Podlogar pa enotna kazen 3 let in 4 mesecev zapora ter denarna kazen v višini 200 dnevnih zneskov po 50 evrov, skupno v višini 10 tisoč evrov.

 

 

Več

Veliko zanimanje obiskovalcev za dan odprtih vrat

Okrožno sodišče v Mariboru  je v sodelovanju z Okrožnim državnim tožilstvom v Mariboru in Območnim zborom odvetnikov v Mariboru, v soboto, 18. marca 2017  pripravilo Dan odprtih vrat. 

 

Več

Novoletni sprejem generalnega državnega tožilca za novinarje

Današnjega novoletnega sprejema, ki ga je za novinarje pripravil dr. Zvonko Fišer, sta se udeležila tudi oba kandidata za novega generalnega državnega tožilca Drago Šketa in Robert Renier.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.