Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Vrhovno državno tožilstvo RS je sodelovalo pri projektu Šilih

Projekt Šilih temelji na zavezi, ki jo je Vlada Republike Slovenije sprejela v okviru sodne poravnave, sklenjene z zakoncema Šilih 23. 12. 2016. Evropsko sodišče za človekove pravice je v sodbi z dne 9. 4. 2009 ugotovilo kršitev procesnih vidikov pravice do življenja zaradi neučinkovitega kazenskega in civilnega postopka. Projekt pomeni zavezo države, da sprejme vse potrebne ukrepe za vzpostavitev sistemskih rešitev, s katerimi bo zagotovljeno učinkovito, neodvisno in nepristransko ugotavljanje vzrokov in odgovornosti za smrt posameznika, ki je prejemnik medicinske pomoči v Republiki Sloveniji. Projekt je razdeljen na zdravstveni in pravosodni del, saj je bilo ocenjeno, da lahko želene rezultate prinese le vzajemno delovanje udeležencev na obeh področjih. Predlagani so bili torej ukrepi tako v okviru zdravstvenega sistema, za katere je pristojno Ministrstvo za zdravje, kot tudi ukrepi, ki se nanašajo na sodne postopke in določene pravosodne organe (sodišča in državna tožilstva) in za katere je pristojno Ministrstvo za pravosodje.

 

Več

Odziv generalnega državnega tožilca na sodbo vrhovnega sodišča v zadevi Farmacevtka

V nadaljevanju objavljamo odziv Generalnega državnega tožilca Draga Škete na sodbo vrhovnega sodišča v tako imenovani zadevi Farmacevtka.

Več

Novi vodja ODT v Murski Soboti je Drago Farič

Državnotožilski svet je 29. junija 2018 za novega vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti imenoval višjega državnega tožilca Draga Fariča, ki je danes tudi zaprisegel kot novi vodja.

 

Več

Generalni državni tožilec RS z delegacijo državnih tožilcev na uradnem obisku v Bolgariji

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je od 18. do 21. junija 2018 z delegacijo udeležil uradnega obiska v Bolgariji. Predstavniki Vrhovnega državnega tožilstva RS in Specializiranega državnega tožilstva RS  so se srečali z bolgarsko ministrico za pravosodje Tsetsko Tsachevo. Sestali so se tudi z Generalnim tožilcem Bolgarije Sotirjem Tsatsarovim, s predsednikom Vrhovnega upravnega sodišča Georgijem Cholakovim in vodjo Prizivnega tožilstva v Plovdivu, Ivanom Daskalovom. Med drugim so obiskali tudi Vrhovni sodni svet Bolgarije.

 

Več

Tožilstvo in policija uspešno nad tihotapce z orožjem

Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije (SDT RS) je v sodelovanju s slovensko policijo in tujimi varnostnimi organi razbilo mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo orožja.

Več

Izobraževalni tožilski dnevi v Kranjski gori

V Kranjski gori so 11. in 12. junija potekali izobraževalni dnevi v organizaciji Društva državnih tožilcev Slovenije, Vrhovnega državnega tožilstva RS in Centra za izobraževanje v pravosodju. 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 4 in 1.

Pogoji obdelave osebnih podatkov