Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Zaprisegel je okrožni državni tožilec Luka Grasselli

Na ministrstvu za pravosodje je danes zaprisegel okrožni državni tožilec na Specializiranem državnem tožilstvu RS Luka Grasselli.

Več

Januarja bosta ukinjena zunanja oddelka v Piranu in Sežani

Vrhovno državno tožilstvo RS v skladu s Politiko pregona generalnega državnega tožilca Draga Škete in s soglasjem Državnotožilskega sveta, ukinja dva zunanja oddelka Okrožnega državnega tožilstva v Kopru.

Zaradi napovedane racionalizacije in potrebe po večji ekonomčnosti poslovanja, bosta 1. januarja 2019 ukinjena zunanja oddelka v Piranu in v Sežani, kar je postopni začetek reorganizacije mreže državnih tožilstev.

Več

Slovenija je izpolnila vseh osem priporočil GRECO

Skupina držav Sveta Evrope za boj proti korupciji GRECO, je 5. julija,  v četrtem krogu ocenjevanja, izdala drugo Poročilo o izpolnjevanju pogojev Slovenije glede korupcije povezane z delom poslancev, sodnikov in tožilcev.  Kar zadeva slednje, je Slovenija izpolnila vseh osem priporočil.

Več

Vrhovno državno tožilstvo RS je sodelovalo pri projektu Šilih

Projekt Šilih temelji na zavezi, ki jo je Vlada Republike Slovenije sprejela v okviru sodne poravnave, sklenjene z zakoncema Šilih 23. 12. 2016. Evropsko sodišče za človekove pravice je v sodbi z dne 9. 4. 2009 ugotovilo kršitev procesnih vidikov pravice do življenja zaradi neučinkovitega kazenskega in civilnega postopka. Projekt pomeni zavezo države, da sprejme vse potrebne ukrepe za vzpostavitev sistemskih rešitev, s katerimi bo zagotovljeno učinkovito, neodvisno in nepristransko ugotavljanje vzrokov in odgovornosti za smrt posameznika, ki je prejemnik medicinske pomoči v Republiki Sloveniji. Projekt je razdeljen na zdravstveni in pravosodni del, saj je bilo ocenjeno, da lahko želene rezultate prinese le vzajemno delovanje udeležencev na obeh področjih. Predlagani so bili torej ukrepi tako v okviru zdravstvenega sistema, za katere je pristojno Ministrstvo za zdravje, kot tudi ukrepi, ki se nanašajo na sodne postopke in določene pravosodne organe (sodišča in državna tožilstva) in za katere je pristojno Ministrstvo za pravosodje.

 

Več

Odziv generalnega državnega tožilca na sodbo vrhovnega sodišča v zadevi Farmacevtka

V nadaljevanju objavljamo odziv Generalnega državnega tožilca Draga Škete na sodbo vrhovnega sodišča v tako imenovani zadevi Farmacevtka.

Več

Novi vodja ODT v Murski Soboti je Drago Farič

Državnotožilski svet je 29. junija 2018 za novega vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti imenoval višjega državnega tožilca Draga Fariča, ki je danes tudi zaprisegel kot novi vodja.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 4 plus 4.

Pogoji obdelave osebnih podatkov