Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Generalni državni tožilec RS z delegacijo državnih tožilcev na uradnem obisku v Bolgariji

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je od 18. do 21. junija 2018 z delegacijo udeležil uradnega obiska v Bolgariji. Predstavniki Vrhovnega državnega tožilstva RS in Specializiranega državnega tožilstva RS  so se srečali z bolgarsko ministrico za pravosodje Tsetsko Tsachevo. Sestali so se tudi z Generalnim tožilcem Bolgarije Sotirjem Tsatsarovim, s predsednikom Vrhovnega upravnega sodišča Georgijem Cholakovim in vodjo Prizivnega tožilstva v Plovdivu, Ivanom Daskalovom. Med drugim so obiskali tudi Vrhovni sodni svet Bolgarije.

 

Več

Tožilstvo in policija uspešno nad tihotapce z orožjem

Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije (SDT RS) je v sodelovanju s slovensko policijo in tujimi varnostnimi organi razbilo mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo orožja.

Več

Izobraževalni tožilski dnevi v Kranjski gori

V Kranjski gori so 11. in 12. junija potekali izobraževalni dnevi v organizaciji Društva državnih tožilcev Slovenije, Vrhovnega državnega tožilstva RS in Centra za izobraževanje v pravosodju. 

 

Več

Generalni državni tožilec RS se je udeležil strokovnega posveta generalnega tožilca Hrvaške z vodji tožilstev

 

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je na povabilo Generalnega tožilca Republike Hrvaške Dražena Jelenića, na Brionih, 28. in 29. maja, udeležil 15. strokovnega  posveta generalnega tožilca Hrvaške z vodji tožillstev.  Gost srečanja je bil tudi hrvaški minister za pravosodje Dražen Bošnjaković.

 

 

Več

Generalni državni tožilec je imenoval pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov

 

Generalni državni tožilec RS je na Vrhovnem državnem tožilstvu RS imenoval pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki bo imela ključno vlogo pri spodbujanju kulture varstva osebnih podatkov in bo pomagala izvajati bistvene elemente Splošne uredbe o varstvu podatkov. Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov

Več

Slovenska udeležba na desetem srečanju Mreže generalnih tožilcev EU

 

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je z delegacijo Vrhovnega državnega tožilstva RS udeležil letošnjega desetega srečanja Mreže generalnih tožilcev EU, ki je potekalo v Parizu od 16. do 18. maja. Tema srečanja je bil pomen mednarodnega sodelovanja pri preiskovanju in pregonu čezmejnega kriminala; večji del srečanja je bil posvečen pogovorom o organizacijskih in operativnih vidikih Urada evropskega javnega tožilca ter priložnostim in izzivom, ki so povezani z začetkom delovanja Urada.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 7 in 1?

Pogoji obdelave osebnih podatkov