Aktualno

Februarja na VDT RS dva nova vrhovna državna tožilca

Meseca februarja sta delo na Vrhovnem državnem tožilstvu RS nastopila vrhovna državna tožilka Nikolaja Hožič in vrhovni državni tožilec dr. Peter Rudolf.

Vrhovna državna tožilka Nikolaja Hožič je tožilsko funkcijo nastopila leta 1993 na takratnem Temeljnem javnem tožilstvu v Ljubljani, kjer je delala na splošnem oddelku. V letih od 2007 do 2011 je bila dodeljena v Skupino državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala v Specializirani oddelek . Po vrnitvi na ODT v Ljubljani je leta 2012 postala višja državna tožilka. Zadnjih osem let, pred prihodom na Vrhovno državno tožilstvo, je vodila oddelek splošne kriminalitete in delala tudi na pritožbenem oddelku.

Dr. Peter Rudolf je svojo kariero v pravosodju začel leta 1998 na Višjem sodišču v Ljubljani. Pred vstopom  v tožilske vrste je bil zaposlen v Pravni službi Sekretariata Ministrstva za infrastrukturo. Pred tem je bil od 2011 do 2022 višji sodnik na Višjem sodišču v Ljubljani, na civilnem oddelku. Nekaj let je bil tudi namestnik vodje oddelka za alternativno reševanje sodnih sporov, ter od leta 2020 član gospodarskega senata  Višjega sodišča v Ljubljani.

Nazaj