Aktualno

Generalna državna tožilka RS ministru za pravosodje predlagala podaljšanje roka za pripravo mnenja k tretjemu osnutku navodil

Generalna državna tožilka RS Barbara Brezigar je zato včeraj ministru predlagala podaljšanje roka za izdelavo predhodnega mnenja k temu tretjemu osnutku obveznih navodil.

Na prvi osnutek obveznih navodil je namreč generalna državna tožilka podala mnenje v ponedeljek, 18. 1. 2010. Na skupnem sestanku generalne državne tožilke RS in vodij okrožnih državnih tožilstev, ki jih je na sestanek povabila generalna državna tožilka RS, z ministrom za pravosodje, ki je potekal v sredo, 20. 1. 2010, so predstavniki tožilstva od ministra prejeli spremembe prvega osnutka obveznih navodil, torej drugi osnutek. Na prošnjo tožilstva je bil rok za seznanitev s spremembami (drugim osnutkom) danes, petek, 22. 1. 2010. Glede na to, da smo včeraj prejeli še tretji osnutek, je generalna državna tožilka predlagala postavitev razumnega roka, v katerem se bo mogoče z novim osnutkom in njegovo obrazložitvijo v miru seznaniti.

Nazaj