Aktualno

Delegacija VDT RS na Evropski konferenci državnih tožilcev v Palermu

Delegacija Vrhovnega državnega tožilstva RS pod vodstvom generalnega državnega tožilca Draga Škete, se je 5. in 6. maja 2022,  v organizaciji italijanskega državnega tožilstva in Sveta Evrope, v Palermu udeležila Evropske konference državnih tožilcev, ki ji je predsedoval generalni državni tožilec in predsednik kasacijskega sodišča Giovanni Salvi.

Glavne teme razprav so bili pogledi udeležencev na neodvisnost, avtonomijo in odgovornost državnih tožilcev ter izzivi na področju zaščite človekovih pravic. Razpravljavci so se med drugim dotaknili tudi vprašanj s področja okoljske kriminalitete in finančne kriminalitete v kibernetskem prostoru. Udeležence konference je preko video povezave nagovorila tudi generalna državna tožilka Ukrajine Iryna Venediktova.

Generalni državni tožilec Drago Šketa je v Palermu prisostvoval slovesnosti, ki jo je vodil Giovanni Salvi ob prisotnosti predsednika Italijanske republike Sergia Mattarella in na kateri so počastili spomin na italijanske sodnike in tožilce, žrtve italijanske mafije, Giovannija Falconeja, Francesca Morvillo in Paola Borsellina.

Nazaj