Aktualno

Na 27. zboru državnih tožilcev tudi številni visoki predstavniki oblasti

Letošnjega 27. zbora državnih tožilcev 1. decembra v Portorožu, ki tradicionalno poteka  v sklopu izobraževalnih tožilskih dni, so se udeležili tudi  vidni predstavniki politike in državnih institucij, med drugim, ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, svetovalka predsednika Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer, sodnik sodišča EU Marko Ilešič, generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan in mnogi drugi.

Udeležence zbora so nagovorili ministrica za pravosodje, dr. Dominika Švarc Pipan, ministrica za notranje zadeve, mag. Tatjana Bobnar, generalni državni tožilec RS, Drago Šketa,  sodnik EU v Luksemburgu Marko Ilešič in svetovalka predsednika RS Vlasta Nussdorfer. Poslanico predsednice DZ, mag. Urške Klakočar Zupančič, je v njeni odsotnosti prebrala vrhovna državna tožilka Mirjam Kline, ki je tudi letos vodila prireditev.  

Generalni državni tožilec Drago Šketa je v svojem nagovoru poudaril pomen imenovanja 25-ih novih državnih tožilcev, ki so - ob veliki kadrovski podhranjenosti državnega tožilstva - predolgo čakali na svoje imenovanje. Generalni državni tožilec je ob tem povedal, da se je učinkovitost tožilstva v minulem letu, kljub pomanjkanju kadrov povečala, o čemer je poročala tudi Evropska komisija v letnem poročilu o vladavini prava, ter se zahvalil državnim tožilkam in tožilcem, da so kljub kadrovskim stiskam, s svojimi odločitvami in strokovnim znanjem, častno prispevali k vladavini prava v Sloveniji.

Nazaj