Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

VDT

Nov predsednik Društva državnih tožilcev Slovenije

Društvo državnih tožilcev Slovenije je obvestilo Vrhovno državno tožilstvo, da je novi predsednik Društva okrožni državni tožilec Boštjan Valenčič. Valenčič je na čelu društva zamenjal dolgoletno predsednico vrhovno državno tožilko Mirjam Kline.

Mag. Boštjan Valenčič se je po končani Pravni fakulteti v Ljubljani v letu 2004 zaposlil kot državnotožilski pripravnik na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. V letu 2006 je opravil pravniški državni izpit ter se v septembru 2006 zaposlil kot višji pravosodni svetovalec na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. V letu 2010 je postal pomočnik okrajnega državnega tožilca ter kot okrajni državni tožilec opravljal dela do 2013, ko je napredoval na položaj okrožnega državnega tožilca. Ves čas je delal na gospodarskem kazenskem oddelku. V decembru 2013 je na ljubljanski Pravni fakulteti magistriral s področja kazenskega materialnega prava, pod mentorstvom prof. dr. Damjana Korošca.

V letu 2014 je bil dodeljen na Specializirano državno tožilstvo RS, na Civilno finančni oddelek. Sodeloval je pri pisanju Velikega komentarja Kazenskega zakonika RS-posebni del (12 členov) trenutno pa sodeluje pri pisanju Komentarja ZKP.  

Nazaj