Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

VDT

Obisk Generalnega tožilca Republike Bolgarije na VDT

Od 12. do 15. marca se na obisku Vrhovnega državnega tožilstva RS mudi delegacija tožilstva Republike Bolgarije, pod vodstvom Generalnega tožilca Republike Bolgarije Sotira Tsatsarova.

Glavna tema pogovorov delegacij obeh tožilstev, v prisotnosti veleposlanika Republike Bolgarije v Republiki Sloveniji, Nj. eksc., gospoda Dimitara Abadjieva, 13. marca na Vrhovnem državnem tožilstvu RS, je bila izmenjava mnenj na področju korupcije in organiziranega kriminala. Bolgarski gosti so se seznanili tudi z organizacijo in delovanjem Specializiranega državnega tožilstva RS ter z delovanje Državnotožilskega sveta.

Visoki predstavniki bolgarskega tožilstva se bodo v času svojega obiska srečali tudi z ministrom za pravosodje mag. Goranom Klemenčičem, s predsednikom Vrhovnega sodišča Republike Slovenije mag. Damijanom Florjančičem ter obiskali Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. 

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa in Generalni tožilec Republike Bolgarije Sotir Tsatsarov bosta med drugim, 14. marca, na Bledu, podpisala Memorandum o soglasju in sodelovanju. 

 

 

Nazaj