Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

VDT

Otvoritev sodnega leta 2023

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je udeležil tradicionalne prireditve Otvoritve sodnega leta, ki je namenjena predstavitvi uspešnosti delovanja sodstva in njegovim nadaljnjim usmeritvam.

Goste sta uvodoma nagovorila predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič, ki zaključuje svoj mandat, in novi predsednik vrhovnega sodišča dr. Miodrag Đorđević, ki sta ob zaključku nagovorov opravila tudi slavnostno primopredajo poslov. Zbrane so v nadaljevanju nagovorili tudi: predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar, predsednica Državnega zbora RS mag. Urška Klakočar Zupančič, predsednik Ustavnega sodišča RS dr. Matej Accetto, ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan in predsednik Sodnega sveta RS vrhovni sodnik Vladimir Horvat.

 Kot kažejo podatki, se je leta 2022 nadaljeval trend učinkovitega in uspešnega poslovanja sodstva iz preteklih let. Sodstvo tako obvladuje število prejetih zadev in zmanjšuje število nerešenih zadev, hkrati pa uspešno izvaja aktivnosti na področju izboljšanja kakovosti svojega dela.

 

Nazaj