Aktualno

Predstavnice VDT RS na zaključni konferenci projekta Hiša za otroke

Včeraj so se predstavnice VDT RS udeležile zaključne konference projekta Hiše za otroke, ki je bil sofinanciran iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma. Zaključno konferenco sta organizirala Ministrstvo za pravosodje RS in Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj RS.

Prisotne je po video povezavi nagovorila Regina Jensdottir, vodja oddelka za pravice otrok pri Svetu Evrope.

Napori za vzpostavitev in pilotno delovanje Hiše za otroke so se pričeli leta 2016. Od leta 2017 je ministrstvo za pravosodje ves čas s pomočjo Evropske komisije, Sveta Evrope in Norveškega finančnega mehanizma izvajalo aktivnosti, da imamo danes delujočo Hišo za otroke. Velik prispevek k vzpostavitvi Hiše za otroke pa je doprineslo izredno aktivno sodelovanje državnega tožilstva s svojimi strokovnjaki, saj je nova oblika celostne obravnave otrok, žrtev kaznivih dejanj, s seboj prinesla tudi veliko vsebinskih izzivov na področju dela državnih tožilcev.

Na včerajšnji konferenci, ki se je je udeležilo okoli 120 udeležencev, med njimi sodniki, državni tožilci, predstavniki ministrstva za pravosodje, odbora za pravosodje, s pozdravnim govorom pa je navzoče nagovorila tudi državna sekretarka Ministrstva za pravosodje mag. Andreja Kokalj, je s prispevkom sodelovala tudi vrhovna državna tožilka Mirjam Kline.

Nazaj