Aktualno

Slavnostna prisega petih novih okrajnih državnih tožilcev

Danes je pred ministrico za pravosodje dr. Dominiko Švarc Pipan in v prisotnosti generalnega državnega tožilca Draga Škete, državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje dr. Sebastjana Zbičajnika,  predsednika Državnotožilskega sveta RS Igorja Lučovnika, vodje ODT v Ljubljani dr. Katarine Bergant, vodje ODT v Kopru Barbare Milič Rožman ter vodje ODT v Celju Simone Kuzman Razgoršek, slavnostno zapriseglo pet novih okrajnih državnih tožilcev.

Novo zaprisežena okrajna državna tožilca Naima Oblak in Uroš Srša bosta državnotožilsko službo opravljala na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani, Jernej Ostruh in mag. Davorina Hovnik na Okrožnem državnem tožilstvu v Celju ter Ika Leban na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru.

Generalni državni tožilec RS jim je čestital ob prisegi na funkcijo državnih tožilcev ter jim zaželel veliko uspehov na novi in izjemno odgovorni državnotožilski poti, predvsem, ker prvi od trinajstih tožilk in tožilcev, ki jih je po dvoletni blokadi junija 2022 imenovala nova slovenska vlada, nastopajo svojo državnotožilsko funkcijo.

Ministrica za pravosodje je ob današnji zaprisegi še poudarila, da je tožilstvo ena ključnih ustanov, ki lahko okrepi vladavino prava in zaupanje ljudi v pravni red.

 

foto: Ministrstvo za pravosodje

Nazaj