Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Obisk evropske glavne tožilke Laure Codruta Kövesi v Sloveniji

Glavni namen obiska evropske glavne tožilke Laure Kövesi v Sloveniji je srečanje s predstavniki organov, ki so ključni pri vzpostavitvi in uspešnem delovanju Urada evropskega javnega tožilstva (EPPO). 

 

Več

Zaprisegli so štirje novi državni tožilci

Na ministrstvu za pravosodje so zaprisegli štirje novi državni tožilci. Anita Filipčič in Uroš Lesjak sta postala okrajna državna tožilca na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani, Katjuša Poropat Lakošeljac je postala okrajna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru,  Petra Špilak pa je postala okrožna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti.

Več

Izobraževalni tožilski dnevi letos že šestindvajsetič

Častni govornik na letošnjem  26.  zboru državnih tožilcev, ki so se ga udeležili številni visoki gostje, je bil vodja enote za splošno kazensko pravo in pravosodno usposabljanje pri generalnem direktoratu Evropske Komisije za pravosodje in pravice potrošnikov g. Peter Csonka. Kot osrednji govornik je državne tožilce nagovoril Generalni državni tožilec RS Drago Šketa. 

 

Več

Generalni prokurator Republike Avstrije obiskal državni tožilstvi

Generalni prokurator Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franz Plöchl  se je v okviru dvodnevnega delovnega obiska v Sloveniji, 25. in 26. novembra, sestal z delegacijo Vrhovnega državnega tožilstva RS pod vodstvom generalnega državnega tožilca Draga Škete ter obiskal Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, kjer se je pogovarjal z vodstvi okrožnih državnih tožilstev, ki mejijo na Republiko Avstrijo.

[

Več

Zaprisegla nova vodja ODT v Celju 

Na okrožnem državnem tožilstvu v Celju je pred predsednikom Državnotožilskega sveta in ob prisotnosti Generalnega državnega tožilca RS zaprisegla višja državna tožilka mag. Simona Kuzman Razgoršek. Višja državna tožilka mag. Simona Kuzman Razgoršek bo po upokojitvi dosedanjega vodje višjega državnega tožilca Ivana Žaberla vodila Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Več

Na VDT RS sprejeli smernice za preiskovanje kaznivih dejanj, povezanih z virtualnimi valutami

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS so sprejeli smernice za preiskovanje kaznivih dejanj, ki so povezana z virtualnimi valutami. Smernice, ki jih je pripravila posebna delovna skupina tožilcev na pobudo Evropske pravosodne mreže za kibernetski kriminal (EJCN), so v praksi potrebne zaradi pomanjkljive zakonodaje na tem področju. Slovenija je ena redkih držav, ki je smernice že sprejela, za kar je v Haagu prejela javno pohvalo in bo v prihodnje aktivno sodelovala pri pripravi skupnih smernic, ki bodo posredovane tožilcem v državah EU.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 2 in 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov