Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Odziv na poročilo Evropske komisije o vladavini prava v EU

Evropska komisija je izdala drugo poročilo o stanju pravne države, katerega cilj je pregledati ključne spremembe v EU in stanje v državah članicah ter prispevati k spodbujanju trdne politične in pravne kulture pravne države po vsej EU.

Več

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je udeležil konference vodij tožilstev v Sankt Peterburgu

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je od 6. do 9. julija 2021 mudil v Sankt Peterburgu, kjer se je udeležil konference vodij tožilstev evropskih držav. Udeleženci dogodka so razpravljali o vlogi tožilstev pri zaščiti posameznikovih pravic in javnega interesa glede na zahteve Evropske konvencije o človekovih pravicah. 

Več

Minister za pravosodje obiskal Vrhovno državno tožilstvo  

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je obiskal Vrhovno državno tožilstvo RS, kjer se je sestal z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo.

Ob prisotnosti vrhovnih državnih tožilk Irene Kuzma, vodje Strokovno informacijskega centra na VDT RS, Erike Panjtar, vodje Civilno upravnega oddelka na VDT RS ter državnega sekretarja Zlatka Rateja, so govorili o aktualnih temah in odprtih vprašanjih.

 

Več

Izjava GDT v zvezi z odločbo Ustavnega sodišča glede ravnanje z gradivom, ki je bilo zbrano z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov

Vrhovno državno tožilstvo RS se je seznanilo z odločbo Ustavnega sodišča o ugotovitvi, da sta četrti odstavek 153. člena in drugi odstavek 154. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP),  ki sta v obdobju do vključno 19. 7. 2019 urejala ravnanje z gradivom, ki je bilo zbrano z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov, če državni tožilec v roku dveh let ne začne kazenskega pregona zoper osumljenca - v neskladju z Ustavo RS.

[

Več

Obisk Varuha človekovih pravic RS pri generalnem državnem tožilcu RS

Generalni državni tožilec RS se je sestal z Varuhom človekovih pravic RS Petrom Svetino.

Na sestanku sta se sogovornika zavezala k nadaljnjemu medinstitucionalnemu sodelovanju na vseh skupnih področjih.

Več

Nov predsednik Društva državnih tožilcev Slovenije

Društvo državnih tožilcev Slovenije je obvestilo Vrhovno državno tožilstvo, da je novi predsednik Društva okrožni državni tožilec Boštjan Valenčič. Valenčič je na čelu društva zamenjal dolgoletno predsednico vrhovno državno tožilko Mirjam Kline.

  

 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 9 plus 9.

Pogoji obdelave osebnih podatkov