Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Generalni državni tožilec Drago Šketa je kot sopredsedujoči sodeloval na 15. Posvetovalnem forumu generalnih državnih tožilcev EU v Haagu

Digitalizacija pravosodja in sodelovanje z Evropskim javnim tožilstvom sta bili središčni temi 15. Posvetovalnega foruma generalnih tožilcev in direktorjev državnih tožilstev držav članic EU. Dogodek, ki je potekal 14. in 15. oktobra v Haagu, je bil zaradi epidemije Covid-19 prvo skupno srečanje najvišjih predstavnikov evropskih tožilstev v zadnjih dveh letih.

Več

Slavnostna prisega nove državne tožilke

Na ministrstvu za pravosodje je zaprisegla Kristina Zelič Antolič, ki je postala okrajna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Celju.

Več

Generalni državni tožilec Republike Slovenije je gostil Glavno državno odvetnico Republike Hrvaške

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa je danes z delegacijo Vrhovnega državnega tožilstva RS in vodjo Specializiranega državnega tožilstva RS na Gradu Otočec gostil Glavno državno odvetnico RH Zlato Hrvoj – Šipek, njenega namestnika ter vodjo USKOK-a.

Več

Delegacija Državnotožilskega sveta pri generalnem državnem tožilcu

Na vabilo generalnega državnega tožilca RS Draga Škete sta se danes na obisku na Vrhovnem državnem tožilstvu RS mudila predsednica Državnotožilskega sveta Tamara Gregorčič in podpredsednik Igor Lučovnik. 

 

 

Več

Odločitev Ustavnega sodišča RS glede Zakona in Poslovnika o parlamentarni preiskavi

Na Vrhovnem državnem tožilstvu z zadovoljstvom sprejemamo  odločitev Ustavnega sodišča RS, da sta Zakon o parlamentarni preiskavi in Poslovnik o parlamentarni preiskavi v neskladju z Ustavo, pri čemer se razveljavi akt o odreditvi parlamentarne preiskave za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pripravi in izvedbi političnega in kazenskega pregona zoper nekdanjega župana Maribora in člana Državnega sveta RS.

 

Več

Odziv na poročilo Evropske komisije o vladavini prava v EU

Evropska komisija je izdala drugo poročilo o stanju pravne države, katerega cilj je pregledati ključne spremembe v EU in stanje v državah članicah ter prispevati k spodbujanju trdne politične in pravne kulture pravne države po vsej EU.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 3 plus 5.

Pogoji obdelave osebnih podatkov