Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Vodstvo VDT z obiskom SDT zaključilo obiske državnih tožilstev

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa je z vodstvom Vrhovnega državnega tožilstva, v sklopu obiskov okrožnih državnih tožilstev, obiskal Specializirano državno tožilstvo (SDT). Z vodstvom SDT in z vodstvom Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili se je pogovarjal o aktualni problematiki, s katero se tožilci soočajo pri svojem delu.
Vodstvo Vrhovnega državnega tožilstva RS z obiskom SDT zaključuje obiske državnih tožilstev, katerih namen je bil podrobnejša seznanitev z delom na posameznih tožilstvih.

Več

Slovensko tožilstvo letos del mednarodne akcije v boju proti pranju denarja

Slovensko državno tožilstvo in policija sta se letos priključila mednarodni akciji EMMA4 - v poostrenem boju proti denarnim mulam in nezakonitim dobičkom v povezavi s pranjem denarja.

Več

Petindvajseti Izobraževalni tožilski dnevi

Letošnjega tradicionalnega zbora tožilcev v okviru 25. Izobraževalnih tožilskih dni v Portorožu so se med drugim udeležili: predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič,  ministrica za pravosodje Andreja Katič in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Osrednji govornik na prireditvi je bil generalni državni tožilec Drago Šketa; njegov govor objavljamo v nadaljevanju.

 

Več

Umrl je vrhovni državni tožilec svetnik Mirko Vrtačnik

V 68 letu starosti je 27. novembra preminil dolgoletni namestnik dveh generalnih državnih tožilcev, upokojeni vrhovni državni tožilec svetnik Mirko Vrtačnik.

 

Več

Generalni državni tožilec podpisal memorandum o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije in Republiškim javnim tožilstvom Srbije

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je od 19. do 21. novembra mudil na uradnem obisku v Beogradu, kjer se je med drugim sestal z ministrico za pravosodje Republike Srbije Nelo Kuburović, Slovenski generalni državni tožilec in Republiška javna tožilka Srbije Zagorka Dolovac sta med obiskom podpisala memorandum o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije in Republiškim javnim tožilstvom Srbije. 

 

Več

V Uradnem listu EU objavljen razpis za evropskega glavnega tožilca

V  Uradnem listu Evropske unije je bil objavljen javni razpis za predložitev kandidatur za imenovanje prvega evropskega glavnega tožilca. Evropskega glavnega tožilca bosta imenovala Evropski parlament in Svet v medsebojnem soglasju na podlagi izbirnega postopka, za neobnovljiv mandat sedmih let. Kandidati se lahko na razpis prijavijo neposredno na naslov naveden v razpisu.

 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 9 in 4?

Pogoji obdelave osebnih podatkov