Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Predstavniki Evropske komisije so predstavili portal e-Dokazi

Predstavniki Evropske komisije so na Vrhovnem državnem tožilstvu RS predstavili portal za elektronsko izmenjavo zahtevkov po evropskem preiskovalnem nalogu in zahtevkov za mednarodno pravno pomoč med pravosodnimi organi držav članic.

Več

Otvoritev sodnega leta 2020

Na slovesnosti ob odprtju sodnega leta 2020 je generalni državni tožilec Drago Šketa med drugim dejal, da ostaja prioriteta sodnega leta, ki je pred nami, reševanje najtežjih kaznivih dejanj kot so korupcija ter bančni in gospodarski kriminal, v mednarodnem prostoru pa bo to sodelovanje pri vzpostavitvi Urada evropskega javnega tožilca.


Več

Obisk evropske glavne tožilke Laure Codruta Kövesi v Sloveniji

Glavni namen obiska evropske glavne tožilke Laure Kövesi v Sloveniji je srečanje s predstavniki organov, ki so ključni pri vzpostavitvi in uspešnem delovanju Urada evropskega javnega tožilstva (EPPO). 

 

Več

Zaprisegli so štirje novi državni tožilci

Na ministrstvu za pravosodje so zaprisegli štirje novi državni tožilci. Anita Filipčič in Uroš Lesjak sta postala okrajna državna tožilca na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani, Katjuša Poropat Lakošeljac je postala okrajna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru,  Petra Špilak pa je postala okrožna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti.

Več

Izobraževalni tožilski dnevi letos že šestindvajsetič

Častni govornik na letošnjem  26.  zboru državnih tožilcev, ki so se ga udeležili številni visoki gostje, je bil vodja enote za splošno kazensko pravo in pravosodno usposabljanje pri generalnem direktoratu Evropske Komisije za pravosodje in pravice potrošnikov g. Peter Csonka. Kot osrednji govornik je državne tožilce nagovoril Generalni državni tožilec RS Drago Šketa. 

 

Več

Generalni prokurator Republike Avstrije obiskal državni tožilstvi

Generalni prokurator Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franz Plöchl  se je v okviru dvodnevnega delovnega obiska v Sloveniji, 25. in 26. novembra, sestal z delegacijo Vrhovnega državnega tožilstva RS pod vodstvom generalnega državnega tožilca Draga Škete ter obiskal Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, kjer se je pogovarjal z vodstvi okrožnih državnih tožilstev, ki mejijo na Republiko Avstrijo.

[

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 1 plus 1.

Pogoji obdelave osebnih podatkov