Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Slovenski predstavnik Boštjan Škrlec je novi podpredsednik Eurojusta

Nacionalni predstavnik Slovenije Boštjan Škrlec je bil izvoljen za novega podpredsednika Eurojusta, agencije EU za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah. Kot slovenski predstavnik je član te institucije že od leta 2017.

Več

Generalni drtžavni tožilec se je sestal z vodstvom ODT v Ljubljani

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je na sestanku z vodstvom Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani  seznanil z organizacijskimi in kadrovskimi problemi na tem okrožnem državnem tožilstvu, ki se sooča z največjo kadrovsko stisko med vsemi državnimi tožilstvi. 

 

Več

Generalni državni tožilec se je srečal s predsednico Okrožnega sodišča v Mariboru

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa in predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru višja sodnica Alenka Zadravec, sta na današnjem srečanju v Mariboru razpravljala o organizaciji dela na kazenskem oddelku, posebno pozornost pa sta namenila povezanim oddelkom Iks, kjer se obravnavajo posebej zahtevne  zadeve v pristojnosti Specializiranega državnega tožilstva (SDT).

Več

Letošnji dan pravosodja brez slovesnosti

Dan pravosodja, ki ga vsako leto 4. novembra obeležimo s slovesnostmi, na katerih podelimo priznanja zaslužnim posameznikom za njihove izstopajoče dosežke na področju pravosodja, bo letos, zaradi epidemije okužb z virisom covid-19, minil brez tradicionalnih slovesnosti. Tudi na Vrhovnem državnem tožilstvu RS, kjer na ta dan Generalni državni tožilec RS podeli priznanja državnim tožilcem in javnim uslužbencem, smo se zaradi nevarnosti virusa za življenje in zdravje zaposlenih slovesni podelitvi odrekli in jo prestavili na čas po koncu epidemije.

V nadaljevanju objavljamo prejemnike letošnjih priznanj.

 

 

Več

Generalni državni tožilec RS je izrazil podporo Generalnemu prokuratorju Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franzu Plöchlu

 Generalni državnitožilec RS Drago Šketa je po terorističnem napadu na Dunaju pisal Generalnemu prokuratorju Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franzu Plöchlu.

[

Več

Informacijska pooblaščenka pritrdila VDT glede zavrnitve zahteve za potrditev prejema anonimne ovadbe zoper konkretno osebo

Informacijska pooblaščenka (IP) je 29.10. 2020 zavrnila pritožbo novinarke zoper odgovor Vrhovnega državnega tožilstva RS (VDT RS), v katerem je le to zavrnilo potrditev prejema anonimne ovadbe zoper določeno javno osebo. Kot je razvidno iz obrazložitve IP, le ta v konkretnem primeru soglaša z VDT, da pravna podlaga za razkritje osebnih podatkov v zvezi z določenimi posamezniki, tudi ko gre za funkcionarje oziroma izpostavljene javne osebnosti, v konkretnem primeru ne obstaja.  

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 7 plus 8.

Pogoji obdelave osebnih podatkov