Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Zloraba položaja v enoosebni družbi

Vrhovno državno tožilstvo RS je uspelo z zahtevo za varstvo zakonitosti glede pomembnega pravnega vprašanja, ali se kaznivo dejanje zlorabe položaja ali pravic lahko izvrši tudi v enoosebni družbi, v kateri je edini družbenik hkrati tudi poslovodja.

Več

Udeležba na mednarodni konferenci o podpori civilne družbe v boju proti sovražnemu govoru  

 

Okrožna državna tožilka dr. Katarina Bergant se je 6. in 7. aprila 2017  udeležila mednarodne konference, ki jo je skupaj z evropsko komisijo organizirala Malta, kot trenutno predsedujoča država svetu Evropske unije.

 

 

Več

Drago Šketa novi generalni državni tožilec

Danes je v Državnem zboru zaprisegel Drago Šketa, ki so ga poslanci 22. marca potrdili za novega generalnega državnega tožilca.

Drago Šketa, ki je od leta 2010  vodil Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,  je peti generalni državni tožilec v Republiki Sloveniji.

V nadaljevanju objavljamo njegov govor ob zaprisegi v Državnem zboru RS.

 

Več

Podpis sporazuma o izmenjavi podatkov med Vrhovnim državnim tožilstvom RS in policijo

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer in generalni direktor policije Marjan Fank sta, v prostorih policije, podpisala Sporazum o izmenjavi podatkov, na podlagi katerega bo vzpostavljena elektronska izmenjava podatkov in dokumentov med državnim tožilstvom in policijo. 

 Več

Generalni državni tožilec na strokovnem posvetu Pot do otroka

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer  se je na povabilo Društa državnih tožilcev in Generalne policijske uprave, v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju, kot častni gost, udeležil 16. Strokovnega posveta Pot do otroka, ki poteka na Brdu od 6. do 7. aprila 2017.

Njegov govor objavljamo v nadaljevanju. 

Več

Delegacija Vrhovnega državnega tožilstva RS na konferenci v Skopju

Boštjan Škrlec, višji državni tožilec, ki opravlja naloge generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva RS, Irena Kuzma, vrhovna državna tožilka in Anita Veternik, okrajna državna tožilka, so se udeležili mednarodne konference – Pravni okviri in izkušnje, Vloga državnega tožilca.

 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 3 plus 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov