Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Minister za pravosodje obiskal Vrhovno državno tožilstvo  

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je obiskal Vrhovno državno tožilstvo RS, kjer se je sestal z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo.

Ob prisotnosti vrhovnih državnih tožilk Irene Kuzma, vodje Strokovno informacijskega centra na VDT RS, Erike Panjtar, vodje Civilno upravnega oddelka na VDT RS ter državnega sekretarja Zlatka Rateja, so govorili o aktualnih temah in odprtih vprašanjih.

 

Več

Izjava GDT v zvezi z odločbo Ustavnega sodišča glede ravnanje z gradivom, ki je bilo zbrano z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov

Vrhovno državno tožilstvo RS se je seznanilo z odločbo Ustavnega sodišča o ugotovitvi, da sta četrti odstavek 153. člena in drugi odstavek 154. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP),  ki sta v obdobju do vključno 19. 7. 2019 urejala ravnanje z gradivom, ki je bilo zbrano z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov, če državni tožilec v roku dveh let ne začne kazenskega pregona zoper osumljenca - v neskladju z Ustavo RS.

[

Več

Obisk Varuha človekovih pravic RS pri generalnem državnem tožilcu RS

Generalni državni tožilec RS se je sestal z Varuhom človekovih pravic RS Petrom Svetino.

Na sestanku sta se sogovornika zavezala k nadaljnjemu medinstitucionalnemu sodelovanju na vseh skupnih področjih.

Več

Nov predsednik Društva državnih tožilcev Slovenije

Društvo državnih tožilcev Slovenije je obvestilo Vrhovno državno tožilstvo, da je novi predsednik Društva okrožni državni tožilec Boštjan Valenčič. Valenčič je na čelu društva zamenjal dolgoletno predsednico vrhovno državno tožilko Mirjam Kline.

  

 

 

Več

Nemška veleposlanica na obisku pri generalnem državnem tožilcu RS

Generalnega državnega tožilca Draga Šketo je obiskala nemška veleposlanica Natalie Kauther.

Ob spoznavnem srečanju generalnega državnega tožilca in nemške veleposlanice sta se sogovornika seznanila z nekaterimi aktualnimi vprašanji in pogledi na prihodnje sodelovanje.

Več

Izobraževalni dnevi državnih tožilcev letos na daljavo

V uvodnem nagovoru letošnjih Izobraževalnih tožilskih dnevov je generalni državni tožilec med drugim opozoril na kadrovske zagate tožilstva in tožilce pozval, da strnejo vrste in še okrepijo pripadnost državnotožilski organizaciji. Med drugim je spomnil  na  30. obletnico samostojne Slovenije, v kateri je najpomembnejša skupna zaveza državnih tožilcev zagotavljanje pravne države.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 1 in 4.

Pogoji obdelave osebnih podatkov