Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Na VDT prejeli zloženke za žrtve kaznivih dejanj

Vrhovno državno tožilstvo RS je danes od Ministrstva za pravosodje RS prejelo več tisoč zloženk za žrtve kaznivih dejanj, ki sta jih v sodelovanju pripravili Ministrstvo za pravosodje RS in Ministrstvo za notranje zadeve RS.

 

Več

Zaprisegel je nov državni tožilec mag. Uroš Tomažič

Na ministrstvu za pravosodje je danes zaprisegel nov državni tožilec Uroš Tomažič. ki bo nastopil funkcijo kot okrožni državni tožilec na Okrožnem državnem tožilstvu na Ptuju.

Več

Vrhovno državno tožilstvo je podalo pobudo za oceno ustavnosti

Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije in Generalni državni tožilec Republike Slovenije sta v zvezi z odrejeno parlamentarno preiskavo za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev pravosodnih funkcij (Uradni list RS, št. 46/2019 z dne 19. 7. 2019) na Ustavno sodišče Republike Slovenije vložila pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti ter ustavno pritožbo Zakona o parlamentarni preiskavi (Uradni list RS, št. 63/93 in 63/94), ki dopušča ugotavljanje politične odgovornost, kar je v nasprotju z Ustavo Republike Slovenije.

Celotno besedilo objavljamo v nadaljevanju

 

 

Več

Obisk Republiške javne tožilke Zagorke Dolovac

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa je od 10. do 12.  septembra gostil Republiško javno tožilko Srbije Zagorko Dolovac. 

 

Več

Podpisan dogovor med Vrhovnim državnim tožilstvom in Javno agencijo za civilno letalstvo

Generalni državni tožilec Drago Šketa in direktor Javne agencije za civilno letalstvo Rok Marolt sta podpisala dogovor o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom RS  (VDT RS) in Javno agencijo za civilno letalstvo (CAA).

 

Več

Javni poziv za evropskega tožilca

Ministrstvo za pravosodje je 16. 8. 2019 v Uradnem listu objavilo javni poziv državnim tožilcem k vložitvi kandidatur za imenovanje evropskega tožilca iz Slovenije. 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 5 plus 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov