Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Pojasnila o dostopih do dokumentov v državnotožilskih spisih

V nadaljevanju pojasnjujemo razloge za omejevanje dostopa do dokumentov v državnotožilskih spisih kot odgovor na pismo Društva novinarjev Slovenije (DNS), ki ga je slednje 29. 9. 2020 poslalo Ministrstvu za pravosodje RS, Ministrstvu za javno upravo ter Vladi Republike Slovenije.

 

Več

Zaprisegla nova državna tožilka Gordana Vertuš Knez

Na ministrstvu za pravosodje je prisegla Gordana Vertuš Knez, ki je postala nova okrajna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Novem mestu.

Več

Dan boja proti trgovini z ljudmi: V času epidemije nekateri posamezniki še bolj ranljivi

Evropska komisija je leta 2007 18. oktober razglasila za evropski dan boja proti trgovini z ljudmi. Vlada Republike Slovenije bo tudi letos ta dan izkoristila za izboljšanje ozaveščenosti o trgovini z ljudmi in za preprečevanje tega pojava.

Več

Generalni državni tožilec se je seznanil z razmerami na Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili

Generalni državni tožilec se je v okviru delovnega obiska na Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, ki deluje kot samostojna organizacijska enota s posebnim statusom pri Specializiranem državnem tožilstvu RS, seznanil s poslovanjem oddelka, pri čemer so posebno pozornost namenili kadrovskim problemom in težavam, ki nastajajo zaradi premajhnih in neustreznih delovnih prostorov.

Več

Generalni državni tožilec RS na srečanju predstavnikov treh vej oblasti pri predsedniku republike

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja udeležil srečanja, na katerem so najvišji predstavniki vseh treh vej oblasti razpravljali na temo »Načelo delitve oblasti – (samo)omejevanje, vzajemni nadzor in medsebojno sodelovanje«.

Več

Mesečno ažuriran prikaz statističnih podatkov na spletni strani državnih tožilstev

Pomembna naloga državnega tožilstva je preglednost delovanja tožilske organizacije. Ugotavljamo, da so kljub obsežnim analizam statističnih prikazov našega dela v letnih poročilih, ti podatki pri uporabnikih v nekaterih primerih napačno interpretirani, zaradi česar se v javnosti ustvarjajo pomisleki  o strokovnosti in kakovosti dela državnih tožilcev.

Strokovno informacijski center na Vrhovnem državnem tožilstvu RS (VDT RS) je v ta namen pripravil razširjen prikaz statističnih podatkov, na podlagi katerih bo mogoče bolje pojasniti razlog zavrženj kazenskih ovadb ter enostavnejšo interpretacijo numeričnih podatkov, ki bodo laičnim uporabnikom lažje razumljivi.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 9 in 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov