Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Generalni državni tožilec na 14. Posvetovalnem forumu generalnih tožilcev držav članic EU

 

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je od 17. do 18. oktobra v Haagu udeležil 14. Posvetovalnega foruma generalnih tožilcev držav članic EU v organizaciji predsedujočih držav Svetu EU, Romunije in Finske. 

Več

Odziv OECD v zvezi s parlamentarno preiskavo

Delovna skupina OECD proti podkupovanju (OECD WGB) je zaskrbljena zaradi potencialnega političnega vmešavanja zakonodajne oblasti v neodvisnost pravosodja v Sloveniji. V izjavi za javnost, objavljeni 15.10.2019, izražajo skrb, da bi lahko parlamentarna preiskava za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pripravi in izvedbi političnega in kazenskega pregona zoper člana Državnega sveta, pomenila neposreden pritisk in vmešavanje v delo pravosodja ter tako vplivala na izpolnjevanje zavez Slovenije, ki jih ima po 5. členu Konvencije o boju proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju glede neodvisnega preiskovanja in pregona.

 

Več

Na VDT prejeli zloženke za žrtve kaznivih dejanj

Vrhovno državno tožilstvo RS je danes od Ministrstva za pravosodje RS prejelo več tisoč zloženk za žrtve kaznivih dejanj, ki sta jih v sodelovanju pripravili Ministrstvo za pravosodje RS in Ministrstvo za notranje zadeve RS.

 

Več

Zaprisegel je nov državni tožilec mag. Uroš Tomažič

Na ministrstvu za pravosodje je danes zaprisegel nov državni tožilec Uroš Tomažič. ki bo nastopil funkcijo kot okrožni državni tožilec na Okrožnem državnem tožilstvu na Ptuju.

Več

Vrhovno državno tožilstvo je podalo pobudo za oceno ustavnosti

Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije in Generalni državni tožilec Republike Slovenije sta v zvezi z odrejeno parlamentarno preiskavo za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev pravosodnih funkcij (Uradni list RS, št. 46/2019 z dne 19. 7. 2019) na Ustavno sodišče Republike Slovenije vložila pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti ter ustavno pritožbo Zakona o parlamentarni preiskavi (Uradni list RS, št. 63/93 in 63/94), ki dopušča ugotavljanje politične odgovornost, kar je v nasprotju z Ustavo Republike Slovenije.

Celotno besedilo objavljamo v nadaljevanju

 

 

Več

Obisk Republiške javne tožilke Zagorke Dolovac

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa je od 10. do 12.  septembra gostil Republiško javno tožilko Srbije Zagorko Dolovac. 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 3 in 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov