Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Specializirano državno tožilstvo zagotovilo odvzem 3,5 milijona evrov protipravne premoženjske koristi

Specializirano državno tožilstvo RS je v primeru Rimske Terme zagotovilo odvzem 3,5 milijona evrov protipravne premoženjske koristi.

 

Več

Generalni državni tožilec pri pritiskih na tožilstvo ne bo sodeloval

Generalni državni tožilec, dr Zvonko Fišer, je predsednici Odbora za pravosodje Državnega zbora RS, mag. Bojani Muršič, v zvezi z vabilom na današnjo sejo, sklicani na zahtevo poslancev SDS, na kateri naj bi odbor obravnaval predlog priporočil v zvezi s postopki za odpravljanje nezakonitosti pri delu Vrhovnega državnega tožilstva RS, sporočil, da se seje ne bo udeležil. Sporočil ji je še, da se seje prav tako ne bo udeležil drug predstavnik Vrhovnega državnega tožilstva.

 

Več

Govor generalnega državnega tožilca na izobraževalnih tožilskih dnevih

Objavljamo nagovor generalnega državnega tožilca RS prof. dr. Zvonka Fišerja na Zboru državnih tožilcev, ki se je odvijal 24. novembra 2014 v Čatežu v okviru XXI. Izobraževalnih tožilskih dni.

 

Več

Uspeh tožilstva pri pregonu najzahtevnejših kaznivih dejanj

Potrditev obsodilne sodbe v primeru Patria tudi na Vrhovnem sodišču RS, dokazuje, da je tožilstvo uspešno tudi pri pregonu najzahtevnejših kaznivih dejanj. Dokazovanje in preganjanje korupcije namreč sodi med najzahtevnejše kazenske postopke tožilstva.

 

Več

Ob dnevu pravosodja podelili priznanja

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS je danes, 5.novembra 2014, potekala slovesnost ob dnevu pravosodja.

Ob dnevu pravosodja je generalni državni tožilec RS prof. dr. Zvonko Fišer, na proslavi na Vrhovnem sodišču RS, izročil priznanja tistim državnim tožilcem in javnim uslužbencem državnega tožilstva, katerih dosežki so izstopali.

 

Več

Podpora projektu Spregovori!, ki ga izvaja Transparency International Slovenia

Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije pozdravlja projekt Spregovori!, ki ga izvaja Transparency International Slovenia in podpira ustanovitev Centra za zagovorništvo, informiranje in pravno svetovanje prijaviteljem korupcije.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 4 in 7?

Pogoji obdelave osebnih podatkov