Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Ob dnevu pravosodja podelili priznanja

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS je danes, 5.novembra 2014, potekala slovesnost ob dnevu pravosodja.

Ob dnevu pravosodja je generalni državni tožilec RS prof. dr. Zvonko Fišer, na proslavi na Vrhovnem sodišču RS, izročil priznanja tistim državnim tožilcem in javnim uslužbencem državnega tožilstva, katerih dosežki so izstopali.

 

Več

Podpora projektu Spregovori!, ki ga izvaja Transparency International Slovenia

Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije pozdravlja projekt Spregovori!, ki ga izvaja Transparency International Slovenia in podpira ustanovitev Centra za zagovorništvo, informiranje in pravno svetovanje prijaviteljem korupcije.

 

Več

Delegacija Republiškega javnega tožilstva Republike Srbije obiskala VDT

Na delovnem obisku na Vrhovnem državnem tožilstvu RS se je od 9. do 11. septembra 2014 mudila delegacija Republiškega javnega tožilstva Republike Srbije z republiško javno tožilko gospo Zagorko Dolovac. Obisk je bil namenjen poglobitvi stikov med tožilstvoma obeh držav.

 

Več

Sporočilo za javnost

Generalni državni tožilec prof. dr. Zvonko Fišer in vrhovni državni tožilec svetnik mag. Andrej Ferlinc sta se v spremstvu nacionalne predstavnice Republike Slovenije v Eurojustu Malči Gabrijelčič 10. in 11. 6. 2014 v Haagu udeležila Posvetovalnega foruma generalnih državnih tožilcev v organizaciji Eurojusta, ki je bil tokrat namenjen boju zoper korupcijo, in spremljajočega strateškega seminarja, prav tako v organizaciji Eurojusta, na katerem je bila obravnavana problematika evropskega naloga za prijetje in predajo.

 

Več

Potrditev, da je tožilstvo uspešno pri pregonu najzahtevnejših kaznivih dejanj

Obsodilna sodba v primeru Patria, ki je z današnjo odločitvijo sodišča postala pravnomočna, dokazuje, da je tožilstvo uspešno tudi pri pregonu najzahtevnejših kaznivih dejanj. Dokazovanje in preganjanje korupcije namreč sodi med najzahtevnejše kazenske postopke tožilstva.

 

Več

Govor generalnega državnega tožilca na konferenci delovanja ELI

Generalni državni tožilec prof. dr. Zvonko Fišer je na otvoritveni konferenci delovanja Evropskega pravnega inštituta (ELI) v Sloveniji, ki je potekala 14. aprila 2014 v Ljubljani, spregovoril o evropskem javnem tožilcu. Govor obljavljamo v celoti:

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 2 in 1.

Pogoji obdelave osebnih podatkov