Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Na ministrstvu za pravosodje je prisegel nov državni tožilec Primož Horvat

Na ministrstvu za pravosodje RS je prisegel Primož Horvat, ki je postal nov okrajni državni tožilec na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti. 

Več

Izjava generalnega državnega tožilca RS v zvezi z zapleti ob imenovanju evropskih delegiranih tožilcev

V nadaljevanju objavljamo izjavo generalnega državnega tožilca RS Draga Škete, ki se je odzval na zadnje dogajanje v zvezi z zapleti z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev iz Slovenije. 

 

 

Več

Evropska generalna tožilka s predsednico DTS in generalnim državnim tožilcem o imenovanju evropskih delegiranih tožilcev iz Slovenije

Predsednica Državnotožilskega sveta Tamara Gregorčič in Generalni državni tožilec Drago Šketa sta se 26. aprila pogovarjala z evropsko generalno tožilko Lauro Cadruta Kovesi v zvezi z izbiro oz. imenovanjem dveh evropskih delegiranih državnih tožilcev.

 

Več

VDT RS je izdalo skupno letno poročilo za leto 2020

Vrhovno državno tožilstvo RS  je izdalo Skupno letno poročilo za leto 2020. V nadaljevanju objavljamo povzetek predgovora generalnega državnega tožilca RS Draga Škete.

 

 

Več

VDT RS se v primeru neveljavnih vladnih odlokov zavzema za sistemsko rešitev

V zvezi s pozivi Vrhovnemu državnemu tožilstvu RS (VDT RS), da bi vložilo zahteve za varstvo zakonitosti zaradi glob, ki so bile izdane na podlagi vladnih odlokov oziroma sklepov, ki niso bili objavljani v Uradnem listu in zato po odločitvi ustavnega sodišča sploh niso začeli veljati, bi po oceni VDT RS zadevo morali reševati sistemsko. Gre namreč za izjemno veliko število glob, kar pomeni, da bi odpravljanje napak v posameznih postopkih občutno obremenilo pravosodni sistem in povzročilo nepotrebne dodatne stroške.

 

Več

Obravnava otrok s posebnimi potrebami letos v središču tradicionalnega posveta

Generalni državni tožilec Drago Šketa je s svojim nagovorom sodeloval na medresorskem posvetu strokovnjakov z različnih področij, ki se pri svojem delu ukvarjajo z otroki. Rdeča nit letošnjih razprav so bili otroci s posebnimi potrebami. Posvet, ki ga v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju vsako leto pripravita Društvo državnih tožilcev in policija, je letos zaradi epidemije potekal na spletu.

 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 1 plus 3.

Pogoji obdelave osebnih podatkov