Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Na Sodišču Evropske unije  so prisegli evropski javni tožilci

Na slovesnosti na Sodišču Evropske unije so slovesno prisegli evropski tožilci novega Evropskega javnega tožilstva.

Med njimi je bil tudi državni tožilec iz Slovenije Jaka Brezigar.

 

 

 

Več

Na skupnem sestanku o možnostih za izboljšanje operativnega dela med državnim tožilstvom in policijo

 

Na sestanku predstavnikov pravosodnega in notranjega ministrstva ter Vrhovnega državnega tožilstva in Policije, ki so se ga udeležili ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, generalni državni tožilec Drago Šketa in namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica so govorili o krepitvi zaupanja v delovanje organov odkrivanja in kazenskega pregona – državnega tožilstva in policije, s ciljem izboljšanja operativnega dela. 

 

Več

Nova digitalna transformacija državnega tožilstva za obdobje 2020 do 2025

Generalni državni tožilec RS je sprejel Strategijo digitalne transformacije državnega tožilstva za obdobje 2020-2025. Strategija določa standarde na področju zagotavljanja informacijske podpore pri poslovanju državnega tožilstva, pri čemer gre predvsem za zagotavljanje podatkovnih virov ter nudenje informacijskih storitev vsem uporabnikom storitev državnega tožilstva.
Celotno besedilo Strategije digitalne transformacije tožilstva za obdobje 2020 - 2025 objavljamo v nadaljevanju.

 

 

Več

Zaposleni na VDT RS so sodelovali v krvodajalski akciji

 

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS smo 11. septembra organizirali krvodajalsko akcijo, s katero smo se pridružili skupini sto tisoč Slovencev, ki sodelujejo v eni najplemenitejših oblik pomoči sočloveku.
Zaposleni na VDT RS smo, skupaj z rednimi krvodajalci s tožilstva, z akcijo pridobili sedem novih krvodajalcev, ki so darovali štiri litre krvi in pol litra krvne plazme.

 

Več

Zaprisegla nova državna tožilca mag. Urška Germadnik Šupek in Damir Kusić

Na ministrstvu za pravosodje sta zaprisegla nova državna tožilca mag. Urška Germadnik Šupek in Damir Kusić. Mag. Urška Germadnik Šupek je postala okrajna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Celju, Damir Kusić pa okrajni državni tožilec na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru.

Več

Generalni državni tožilec Drago Šketa na seminarju poravnalcev v kazenskih zadevah

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je udeležil seminarja za poravnalce v kazenskih zadevah, ki ga je organiziralo Vrhovno državno tožilstvo RS v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju. V svojem govoru  je izrazil podporo Društvu poravnalcev Slovenije v kazenskih zadevah in izpostavil opazen porast zadev odstopljenih v postopek poravnave v zadnjih petih letih.

V nadaljevanju objavljamo govor Generalnega državnega tožilca RS.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 2 in 7?

Pogoji obdelave osebnih podatkov