Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Odziv na informacijo o odreditvi neposrednega pravosodnega nadzora na VDT RS

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS (VDT RS) smo iz medijev izvedeli, da naj bi Vlada RS odločala o neposrednem pravosodnem nadzoru na VDT RS in odločila, da Ministrstvo za notranje zadeve nadzor opravi.

 

Več

Vodja SDT mag. Harij Furlan o predkazenskem postopku v zvezi z izkoriščanjem tujih delavcev

Vodja Specializiranega državnega tožilstva mag. Harij Furlan in vodja Nacionalnega preiskovalnega urada mag. Bruno Blažina sta v petek, 1. 3. 2013 podala pojasnila o predkazenskem postopku, povezanem z izkoriščanjem tujih delavcev.

 

Več

Izjava za javnost generalnega državnega tožilca

Stopnjevanje pritiskov MNZ na državnotožilsko organizacijo

Danes želim javnost obvestiti o pritiskih, ki jih s strani Ministrstva za notranje zadeve RS doživljamo že nekaj časa in se nerazumno stopnjujejo. Če izvzamem ostro nasprotovanje sedanjega ministra dr. Vinka Gorenaka mojemu imenovanju za generalnega državnega tožilca RS v Državnem zboru RS, ko je bil ta še poslanec, so se ti pritiski začeli takoj po nastopu nove vlade in po prehodu državnega tožilstva pod Ministrstvo za notranje zadeve RS.

 

Več

Sporočilo za javnost

Nedavne izjave ministra za notranje zadeve dr. Vinka Gorenaka, objavljene v nekaterih medijih, zahtevajo odziv in pojasnila Vrhovnega državnega tožilstva RS (VDT RS).

 

Več

Generalni državni tožilec obiskal Eurojust - Urad za evropsko pravosodno sodelovanje

Generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer je na povabilo predsednice kolegija Eurojusta Michèle Coninsx v dneh od 10. do 11. decembra 2012 s sodelavcema obiskal organizacijo Eurojust s sedežem v Haagu. Eurojust je pomembna institucija EU za zagotavljanje pravosodnega sodelovanja v boju proti najnevarnejšim oblikam kriminala.

 

Več

Izjava za javnost

V zvezi z zatrjevanji oziroma namigovanji v nekaterih medijih o domnevnih usmeritvah, ki naj bi jih generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer (GDT) podal glede obravnave izgrednikov, ki sta jih nekajkrat komentirala tudi ministrstvo in minister za notranje zadeve je generalni državni tožilec podal izjavo. 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 5 in 8.

Pogoji obdelave osebnih podatkov