Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Etika in odgovornost v pravosodju

Vrhovni državni tožilec Aleš Butala je v dneh od 19. do 20. novembra 2012 sodeloval na regionalni konferenci »Etika in odgovornost v pravosodju« v Beogradu.

 

 

Več

Posvetovalni svet tožilcev pri Svetu Evrope (Consultative Council of European Prosecutors (CCPE))

Vrhovni državni tožilec svétnik Mirko Vrtačnik, namestnik generalnega državnega tožilca, ki predstavlja Državno tožilstvo Republike Slovenije v tem organu, se je udeležil plenarnega zasedanja CCPE v Strasbourgu. Plenarno zasedanje je potekalo od 26. do 27. novembra 2012.

 

Več

Sporočilo za javnost

Odziv vodje Specializiranega državnega tožilstva na navedbe v reviji Reporter

 

Več

Podelitev diplom in medalj ob dnevu pravosodja

Generalni državni tožilec RS dr. Zvonko Fišer je na današnji slovesnosti ob dnevu pravosodja čestital prejemnikom diplom in medalj za njihovo delo v državnotožilski organizaciji. V prostorih Vrhovnega državnega tožilstva RS je državnim tožilcem podelil diplome za življenjsko delo na področju pravosodja. Javni uslužbenki državnega tožilstva pa je diplomo za nadpovprečne delovne uspehe in prizadevanja podelil minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak. Svečana podelitev najpomembnejših priznanj funkcionarjem in javnim uslužbencem v pravosodju je potekala na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, kjer je medalje za življenjsko delo državnim tožilcem podelil generalni državni tožilec.

 

Več

Politika pregona

Na podlagi 1. odst. 145. člena Zakona o državnem tožilstvu (ZDT-1), po predhodnem obrazloženem mnenju Državnotožilskega sveta z dne 19.6.2012 je generalni državni tožilec sprejel politiko pregona. 

 

Več

Izjava za javnost

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS smo zelo neprijetno presenečeni nad odločitvijo Vlade Republike Slovenije, ki naj bi razveljavila odločbo takratnega ministra za pravosodje o imenovanju višjega državnega tožilca Boštjana Škrleca za generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva RS, za kar smo izvedeli včeraj popoldne.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 7 in 1?

Pogoji obdelave osebnih podatkov