Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Pojasnilo glede določitve plače pomočniku državnega tožilca v Skupini

Pomočniku državnega tožilca, ki je dodeljen v Skupino za pregon organiziranega kriminala, pripada za čas dodelitve plača vrhovnega državnega tožilca na podlagi drugega odstavka 10.c člena v zvezi s petim odstavkom 13. člena Zakona o državnem tožilstvu in sicer na podlagi določb Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o državnem tožilstvu (novela ZDT-C, Ur. list RS, št. 17/2006), ki so bile uveljavljene 21. 2. 2006.

 

Več

Mnenje o tezah za novi zakon o državnem tožilstvu

Objavljamo odgovor na teze za novi zakon o državnem tožilstvu, ki ga je namestnik generalne državne tožilke Mirko Vrtačnik, vrhovni državni tožilec svetnik, 13. 4. 2010, skupaj z mnenji posredoval Ministrstvu za pravosodje RS.

 

Več

Odgovor na poročilo o kršitvah vodstvenih dolžnosti generalne državne tožilke

Objavljamo odgovor generalne državne tožilke RS Barbare Brezigar na Poročilo o kršitvah vodstvenih dolžnosti generalne državne tožilke, ki smo ga v petek, 9. 4. 2010 posredovali predsedniku Vlade RS.

 

Več

Pobuda za zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti obveznih navodil

Vrhovno državno tožilstvo RS je v ponedeljek, 22. marca 2010, določenim upravičencem iz 23.a člena Zakona o ustavnem sodišču poslalo pobudo za zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti obveznih navodil za izvajanje državnotožilskega reda.

Več

Pojasnilo generalne državne tožilke RS predsedniku Vlade RS

Objavljamo pojasnilo, ki ga je generalna državna tožilka RS Barbara Brezigar 11. 3. 2010 poslala predsedniku Vlade RS Borutu Pahorju.

 

Več

Izjava Vrhovnega državnega tožilstva RS v zvezi z navedbami o morebitnih spremembah zakonodaje na področju delovanja SO

Specializirani oddelek, ki deluje pri Vrhovnem državnem tožilstvu in je izključno krajevno in stvarno pristojen za pregon kaznivih dejanj, ki jih v službi ali zunaj službe storijo uradne osebe s pooblastili policije v predkazenskem postopku, je začel izvrševati svoje pristojnosti, naloge in pooblastila 1. 11. 2007.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 4 in 6?

Pogoji obdelave osebnih podatkov