Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Statistični podatki za leto 2018 kažejo večjo učinkovitost državnih tožilstev

Iz zbranih  osnovnih statističnih podatkov o delu državnih tožilstev za leto 2018 izhaja, da je tožilstvo  v lanskem letu prejelo skupno 25.838 ovadb zoper polnoletne storilce. Omenjeni podatek  predstavlja 0,64 odstotno rast v primerjavi z letom 2017 oziroma 2,18 odstotno rast v primerjavi z letom 2016. Leta 2018 je bilo v primerjavi s preteklima dvema letoma večje tudi število rešenih ovadb. Leta 2018 je bilo rešenih 26.497 ovadb ali 1,13 odstotka več kot v letu 2017, kljub nominalnemu povišanju prejetih ovadb pa se je, v primerjavi s prejšnjima letoma, znižalo tudi število ovadb v delu, kar kaže na večjo učinkovitost dela državnih tožilstev.

 

Več

Vodstvo VDT z obiskom SDT zaključilo obiske državnih tožilstev

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa je z vodstvom Vrhovnega državnega tožilstva, v sklopu obiskov okrožnih državnih tožilstev, obiskal Specializirano državno tožilstvo (SDT). Z vodstvom SDT in z vodstvom Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili se je pogovarjal o aktualni problematiki, s katero se tožilci soočajo pri svojem delu.
Vodstvo Vrhovnega državnega tožilstva RS z obiskom SDT zaključuje obiske državnih tožilstev, katerih namen je bil podrobnejša seznanitev z delom na posameznih tožilstvih.

Več

Slovensko tožilstvo letos del mednarodne akcije v boju proti pranju denarja

Slovensko državno tožilstvo in policija sta se letos priključila mednarodni akciji EMMA4 - v poostrenem boju proti denarnim mulam in nezakonitim dobičkom v povezavi s pranjem denarja.

Več

Petindvajseti Izobraževalni tožilski dnevi

Letošnjega tradicionalnega zbora tožilcev v okviru 25. Izobraževalnih tožilskih dni v Portorožu so se med drugim udeležili: predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič,  ministrica za pravosodje Andreja Katič in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Osrednji govornik na prireditvi je bil generalni državni tožilec Drago Šketa; njegov govor objavljamo v nadaljevanju.

 

Več

Umrl je vrhovni državni tožilec svetnik Mirko Vrtačnik

V 68 letu starosti je 27. novembra preminil dolgoletni namestnik dveh generalnih državnih tožilcev, upokojeni vrhovni državni tožilec svetnik Mirko Vrtačnik.

 

Več

Generalni državni tožilec podpisal memorandum o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije in Republiškim javnim tožilstvom Srbije

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je od 19. do 21. novembra mudil na uradnem obisku v Beogradu, kjer se je med drugim sestal z ministrico za pravosodje Republike Srbije Nelo Kuburović, Slovenski generalni državni tožilec in Republiška javna tožilka Srbije Zagorka Dolovac sta med obiskom podpisala memorandum o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije in Republiškim javnim tožilstvom Srbije. 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 9 in 3.

Pogoji obdelave osebnih podatkov