Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Pogovor slovenske delegacije pri Mednarodni zvezi za spomin na holokavst (IHRA) z Generalnim državnim tožilcem RS Dragom Šketo

Člani delegacije Republike Slovenije pri Mednarodni zvezi za spomin na holokavst (IHRA), ki jo vodi MZZ, so opravili pogovor z  generalnim državnim tožilcem RS Dragom Šketo in vodjem oddelka za kazenske zadeve na Vrhovnem državnem tožilstvu RS Andrejem Ferlincem na temo sovražnega govora. Izrazili so zadovoljstvo nad strokovno predstavitvijo tematike in zagotovilom obeh gostov, da je pregon tega kaznivega dejanja med prioritetami dela državnega tožilstva, kot tudi nad jasno zavezanostjo tožilstva za odločen odziv na antisemitska dejanja.

 

Več

Otvoritev sodnega leta 2019

 

Na slovesnosti ob odprtju sodnega leta 2019 je generalni državni tožilec Drago Šketa med drugim dejal, da si državno tožilstvo prizadeva ublažiti pritisk na sodni sistem, saj se nadaljuje trend zmanjševanja števila nerešenih ovadb, pri čemer prostor za izboljšave še vedno obstaja. V tej zvezi je poudaril možnost pohitritve postopkov, kar je tožilstvu delno že uspelo. Korak naprej bo treba narediti predvsem v primeru nadzora nad hitrostjo reševanja sodnih, predvsem najtežjih kazenskih zadev, na katere se javnost najbolj kritično odziva.

V nadaljevanju objavljamo celotni govor generalnega državnega tožilca.

 

Več

Generalnega državnega tožilca je obiskal Bernard O' Donnell, vodja oddelka Evropske investicijske banke (EIB)

Na pogovorih pri generalnem državnem tožilcu Dragu Šketi se je mudil Bernard O' Donnell, vodja oddelka Evropske investicijske banke (EIB) za preiskovanje goljufij. Tema pogovorov so bila preiskovanja v zvezi z vlaganji  omenjene banke v infrastrukturne projekte v Sloveniji, kjer bi potencialno lahko prihajalo do kaznivih dejanj na škodo EIB.

Več

Podpis sporazuma o sodelovanju med tožilstvom in policijo

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa in generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar sta podpisala Dogovor o medsebojnem sodelovanju Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili (v nadaljevanju Posebni oddelek) in Policije, ki določa pravila  medsebojnega sodelovanja in obveščanja podpisnikov sporazuma.

 

 

Več

Strategija razvoja državnega tožilstva

Objavljamo Strategijo razvoja državnega tožilstva za leto 2019 do 2023, v kateri je generalni državni tožilec Drago Šketa določil smernice in vizijo razvoja državnega tožilstva za obdobje 2019 do 2023. 

Več

Izjava generalnega državnega tožilca glede napovedi tožbe Evropske komisije proti Sloveniji

Generalni državni tožilec Drago Šketa je v izjavi za javnost v zvezi z napovedano tožbo Evropske komisije proti Sloveniji, v zadevi zaplembe dokumentacije Evropske centralne banke (ECB) v okviru kriminalistične preiskave v Banki Slovenije poudaril, da je bila hišna preiskava na BS opravljena v skladu s sodno odredbo in Zakonom o kazenskem postopku.

 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 6 in 8.

Pogoji obdelave osebnih podatkov