Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Generalni državni tožilec podpisal memorandum o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije in Republiškim javnim tožilstvom Srbije

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je od 19. do 21. novembra mudil na uradnem obisku v Beogradu, kjer se je med drugim sestal z ministrico za pravosodje Republike Srbije Nelo Kuburović, Slovenski generalni državni tožilec in Republiška javna tožilka Srbije Zagorka Dolovac sta med obiskom podpisala memorandum o sodelovanju med Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije in Republiškim javnim tožilstvom Srbije. 

 

Več

V Uradnem listu EU objavljen razpis za evropskega glavnega tožilca

V  Uradnem listu Evropske unije je bil objavljen javni razpis za predložitev kandidatur za imenovanje prvega evropskega glavnega tožilca. Evropskega glavnega tožilca bosta imenovala Evropski parlament in Svet v medsebojnem soglasju na podlagi izbirnega postopka, za neobnovljiv mandat sedmih let. Kandidati se lahko na razpis prijavijo neposredno na naslov naveden v razpisu.

 

 

Več

Zaprisegli so trije novi tožilci: Janja Potisk, Erik Petelinc in Sedin Kičin

Na ministrstvu za pravosodje so danes zaprisegli trije novi tožilci: Janja Potisk, Erik Petelinc in Sedin Kičin,  so postali okrajni državni tožilci na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani.   

 

 

Več

Generalni državni tožilec se je udeležil konference ob stoletnici vrhovnega sodstva na Slovenskem

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je udeležil slovesnosti ob odprtju mednarodne konference ob 100 – letnici vrhovnega sodstva na Slovenskem, ki jo je organiziralo Vrhovno sodišče Republike Slovenije.

Več

100 let tožilstva na Slovenskem

V letošnjem letu obeležujemo v pravosodju nekaj pomembnih obletnic, med drugim tudi stoletnico delovanja državnega tožilstva na Slovenskem.

 

Več

Podelili priznanja ob dnevu pravosodja

Na svečani slovesnosti ob dnevu pravosodja je generalni državni tožilec Drago Šketa zaslužnim posameznikom podelil priznanja za njihovo prizadevno, odgovorno in uspešno delo na državnih tožilstvih.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Kakšna je vsota 4 in 4?

Pogoji obdelave osebnih podatkov