Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

S 1. januarjem 2021 začne 24-urna svetovalna linija SOS telefona

S 1. januarjem 2021 se odpira 24-urna svetovalna linija SOS telefona za ženske in otroke – žrtve nasilja. Svetovanje na brezplačni, anonimni in zaupni telefonski številki 080 11 55 bo tako na voljo ves dan, vse dni v tednu.

Več

Zaradi epidemije nekoliko spremenjeni tudi letošnji Izobraževalni tožilski dnevi

Letošnji Izobraževalni tožilski dnevi potekajo 7. in 8. decembra na daljavo. Uvodnemu nagovoru Generalnega državnega tožilca RS Draga Škete sledi  izobraževalni program, ki ga povezuje vrhovna državna tožilka Mirjam Kline. Letošnji dogodek je že sedemindvajseti po vrsti in ga tudi letos organizira Center za izobraževanje v pravosodju

 

 

Več

Slovenski predstavnik Boštjan Škrlec je novi podpredsednik Eurojusta

Nacionalni predstavnik Slovenije Boštjan Škrlec je bil izvoljen za novega podpredsednika Eurojusta, agencije EU za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah. Kot slovenski predstavnik je član te institucije že od leta 2017.

Več

Generalni drtžavni tožilec se je sestal z vodstvom ODT v Ljubljani

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je na sestanku z vodstvom Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani  seznanil z organizacijskimi in kadrovskimi problemi na tem okrožnem državnem tožilstvu, ki se sooča z največjo kadrovsko stisko med vsemi državnimi tožilstvi. 

 

Več

Generalni državni tožilec se je srečal s predsednico Okrožnega sodišča v Mariboru

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa in predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru višja sodnica Alenka Zadravec, sta na današnjem srečanju v Mariboru razpravljala o organizaciji dela na kazenskem oddelku, posebno pozornost pa sta namenila povezanim oddelkom Iks, kjer se obravnavajo posebej zahtevne  zadeve v pristojnosti Specializiranega državnega tožilstva (SDT).

Več

Letošnji dan pravosodja brez slovesnosti

Dan pravosodja, ki ga vsako leto 4. novembra obeležimo s slovesnostmi, na katerih podelimo priznanja zaslužnim posameznikom za njihove izstopajoče dosežke na področju pravosodja, bo letos, zaradi epidemije okužb z virisom covid-19, minil brez tradicionalnih slovesnosti. Tudi na Vrhovnem državnem tožilstvu RS, kjer na ta dan Generalni državni tožilec RS podeli priznanja državnim tožilcem in javnim uslužbencem, smo se zaradi nevarnosti virusa za življenje in zdravje zaposlenih slovesni podelitvi odrekli in jo prestavili na čas po koncu epidemije.

V nadaljevanju objavljamo prejemnike letošnjih priznanj.

 

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 2 in 5.

Pogoji obdelave osebnih podatkov