Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Generalni državni tožilec RS je izrazil podporo Generalnemu prokuratorju Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franzu Plöchlu

 Generalni državnitožilec RS Drago Šketa je po terorističnem napadu na Dunaju pisal Generalnemu prokuratorju Republike Avstrije pri Vrhovnem sodišču dr. Franzu Plöchlu.

[

Več

Informacijska pooblaščenka pritrdila VDT glede zavrnitve zahteve za potrditev prejema anonimne ovadbe zoper konkretno osebo

Informacijska pooblaščenka (IP) je 29.10. 2020 zavrnila pritožbo novinarke zoper odgovor Vrhovnega državnega tožilstva RS (VDT RS), v katerem je le to zavrnilo potrditev prejema anonimne ovadbe zoper določeno javno osebo. Kot je razvidno iz obrazložitve IP, le ta v konkretnem primeru soglaša z VDT, da pravna podlaga za razkritje osebnih podatkov v zvezi z določenimi posamezniki, tudi ko gre za funkcionarje oziroma izpostavljene javne osebnosti, v konkretnem primeru ne obstaja.  

 

Več

Pojasnila o dostopih do dokumentov v državnotožilskih spisih

V nadaljevanju pojasnjujemo razloge za omejevanje dostopa do dokumentov v državnotožilskih spisih kot odgovor na pismo Društva novinarjev Slovenije (DNS), ki ga je slednje 29. 9. 2020 poslalo Ministrstvu za pravosodje RS, Ministrstvu za javno upravo ter Vladi Republike Slovenije.

 

Več

Zaprisegla nova državna tožilka Gordana Vertuš Knez

Na ministrstvu za pravosodje je prisegla Gordana Vertuš Knez, ki je postala nova okrajna državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Novem mestu.

Več

Dan boja proti trgovini z ljudmi: V času epidemije nekateri posamezniki še bolj ranljivi

Evropska komisija je leta 2007 18. oktober razglasila za evropski dan boja proti trgovini z ljudmi. Vlada Republike Slovenije bo tudi letos ta dan izkoristila za izboljšanje ozaveščenosti o trgovini z ljudmi in za preprečevanje tega pojava.

Več

Generalni državni tožilec se je seznanil z razmerami na Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili

Generalni državni tožilec se je v okviru delovnega obiska na Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, ki deluje kot samostojna organizacijska enota s posebnim statusom pri Specializiranem državnem tožilstvu RS, seznanil s poslovanjem oddelka, pri čemer so posebno pozornost namenili kadrovskim problemom in težavam, ki nastajajo zaradi premajhnih in neustreznih delovnih prostorov.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 2 plus 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov