Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Vodstvo Vrhovnega državnega tožilstva RS na ODT v Kranju

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa, je z vodstvom Vrhovnega državnega tožilstva RS, v sklopu obiskov okrožnih državnih tožilstev, 25. septembra, obiskal Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Vodstvo vrhovnega državnega tožilstva se je med obiskom seznanilo z delom in aktualnimi problemi na Okrožnem državnem tožilstvu v Kranju.

Več

Generalni državni tožilec Drago Šketa se je sestal z Generalnim tožilcem Republike Hrvaške

Generalni državni tožilec Republike Slovenije Drago Šketa se je na Mokricah sestal z Generalnim tožilcem Republike Hrvaške Draženom Jelenićem. 

Več

Generalni državni tožilec Drago Šketa na seminarju poravnalcev v kazenskih zadevah

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa se je udeležil Seminarja za poravnalcev v kazenskih zadevah, ki ga je organiziralo Vrhovno državno tožilstvo RS v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju.

Po tem, ko se je seznanil s podatkom, da se je število registriranih poravnalcev v zadnjih letih zmanjšalo s prvotnih 400 na 50, je generalni državni tožilec izrazil podporo Društvu poravnalcev Slovenije v kazenskih zadevah; še posebej je podprl njihova prizadevanja po spremembi sistema nagrad in višine točke, ki služi kot osnova za določanje vrednosti njihovega dela.

V nadaljevanju objavljamo govor Generalnega državnega tožilca RS.

 

Več

Zaprisegel je okrožni državni tožilec Luka Grasselli

Na ministrstvu za pravosodje je danes zaprisegel okrožni državni tožilec na Specializiranem državnem tožilstvu RS Luka Grasselli.

Več

Januarja bosta ukinjena zunanja oddelka v Piranu in Sežani

Vrhovno državno tožilstvo RS v skladu s Politiko pregona generalnega državnega tožilca Draga Škete in s soglasjem Državnotožilskega sveta, ukinja dva zunanja oddelka Okrožnega državnega tožilstva v Kopru.

Zaradi napovedane racionalizacije in potrebe po večji ekonomčnosti poslovanja, bosta 1. januarja 2019 ukinjena zunanja oddelka v Piranu in v Sežani, kar je postopni začetek reorganizacije mreže državnih tožilstev.

Več

Slovenija je izpolnila vseh osem priporočil GRECO

Skupina držav Sveta Evrope za boj proti korupciji GRECO, je 5. julija,  v četrtem krogu ocenjevanja, izdala drugo Poročilo o izpolnjevanju pogojev Slovenije glede korupcije povezane z delom poslancev, sodnikov in tožilcev.  Kar zadeva slednje, je Slovenija izpolnila vseh osem priporočil.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 4 in 1.

Pogoji obdelave osebnih podatkov