Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Izjava generalnega državnega tožilca glede napovedi tožbe Evropske komisije proti Sloveniji

Generalni državni tožilec Drago Šketa je v izjavi za javnost v zvezi z napovedano tožbo Evropske komisije proti Sloveniji, v zadevi zaplembe dokumentacije Evropske centralne banke (ECB) v okviru kriminalistične preiskave v Banki Slovenije poudaril, da je bila hišna preiskava na BS opravljena v skladu s sodno odredbo in Zakonom o kazenskem postopku.

 

 

Več

Obrazci za stranke tudi v italijanskem in madžarskem jeziku

Ker imajo pripadniki italijanske in madžarske narodne skupnosti pravico do enakopravne javne in zasebne rabe svojega jezika na območjih slovenskih občin kjer živijo, so po novem na spletni strani državnih tožilstev, v rubriki Za stranke, objavljeni tudi obrazci za stranke v  italijanskem in madžarskem jeziku.

Več

Statistični podatki za leto 2018 kažejo večjo učinkovitost državnih tožilstev

Iz zbranih  osnovnih statističnih podatkov o delu državnih tožilstev za leto 2018 izhaja, da je tožilstvo  v lanskem letu prejelo skupno 25.838 ovadb zoper polnoletne storilce. Omenjeni podatek  predstavlja 0,64 odstotno rast v primerjavi z letom 2017 oziroma 2,18 odstotno rast v primerjavi z letom 2016. Leta 2018 je bilo v primerjavi s preteklima dvema letoma večje tudi število rešenih ovadb. Leta 2018 je bilo rešenih 26.497 ovadb ali 1,13 odstotka več kot v letu 2017, kljub nominalnemu povišanju prejetih ovadb pa se je, v primerjavi s prejšnjima letoma, znižalo tudi število ovadb v delu, kar kaže na večjo učinkovitost dela državnih tožilstev.

 

Več

Vodstvo VDT z obiskom SDT zaključilo obiske državnih tožilstev

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa je z vodstvom Vrhovnega državnega tožilstva, v sklopu obiskov okrožnih državnih tožilstev, obiskal Specializirano državno tožilstvo (SDT). Z vodstvom SDT in z vodstvom Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili se je pogovarjal o aktualni problematiki, s katero se tožilci soočajo pri svojem delu.
Vodstvo Vrhovnega državnega tožilstva RS z obiskom SDT zaključuje obiske državnih tožilstev, katerih namen je bil podrobnejša seznanitev z delom na posameznih tožilstvih.

Več

Slovensko tožilstvo letos del mednarodne akcije v boju proti pranju denarja

Slovensko državno tožilstvo in policija sta se letos priključila mednarodni akciji EMMA4 - v poostrenem boju proti denarnim mulam in nezakonitim dobičkom v povezavi s pranjem denarja.

Več

Petindvajseti Izobraževalni tožilski dnevi

Letošnjega tradicionalnega zbora tožilcev v okviru 25. Izobraževalnih tožilskih dni v Portorožu so se med drugim udeležili: predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič,  ministrica za pravosodje Andreja Katič in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Osrednji govornik na prireditvi je bil generalni državni tožilec Drago Šketa; njegov govor objavljamo v nadaljevanju.

 

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Seštejte 1 in 7.

Pogoji obdelave osebnih podatkov