Kontakt

Erika Repovž, svetovalka za odnose z javnostmi
E-mail: erika.repovz@dt-rs.si

Sporočila za javnost

Na VDT razpravljali o alkoholu kot povzročitelju prometnih nesreč

Na podlagi pobude Zavoda Varna pot na temo alkohola kot primarnega vzroka za nastanek prometne nesreče, ki je bila posredovana tudi ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek, je bilo na Vrhovnem državnem tožilstvu RS organizirano delovno srečanje. Udeležence je pozdravil in nagovoril generalni državni tožilec Drago Šketa, razpravo pa je vodil vrhovni državni tožilec Hinko Jenull.

 

Več

MONEYVAL: Slovenija v celoti izvaja priporočila glede preprečevanja pranja denarja

Strokovni odbor Sveta Evrope, ki se ukvarja s problematiko pranja denarja - MONEYVAL, v zadnjem poročilu ugotavlja, da Slovenija v celoti izvaja priporočila o tehničnih ukrepih za preprečevanje zlorab pri uporabi bančnih transferjev za pranje denarja in financiranje terorizma.

 

Več

Tožilstvi Republike Slovenije in Ruske federacije sta na Strmolu podpisali program o sodelovanju

Generalni državni tožilec RS Drago Šketa in Generalni tožilec Ruske federacije Jurij Čajka sta na Gradu Strmol podpisala program, ki natančno določa sodelovanje tožilstev in tožilcev obeh držav v letih 2019 in 2020.

 

Več

Pogovor slovenske delegacije pri Mednarodni zvezi za spomin na holokavst (IHRA) z Generalnim državnim tožilcem RS Dragom Šketo

Člani delegacije Republike Slovenije pri Mednarodni zvezi za spomin na holokavst (IHRA), ki jo vodi MZZ, so opravili pogovor z  generalnim državnim tožilcem RS Dragom Šketo in vodjem oddelka za kazenske zadeve na Vrhovnem državnem tožilstvu RS Andrejem Ferlincem na temo sovražnega govora. Izrazili so zadovoljstvo nad strokovno predstavitvijo tematike in zagotovilom obeh gostov, da je pregon tega kaznivega dejanja med prioritetami dela državnega tožilstva, kot tudi nad jasno zavezanostjo tožilstva za odločen odziv na antisemitska dejanja.

 

Več

Otvoritev sodnega leta 2019

 

Na slovesnosti ob odprtju sodnega leta 2019 je generalni državni tožilec Drago Šketa med drugim dejal, da si državno tožilstvo prizadeva ublažiti pritisk na sodni sistem, saj se nadaljuje trend zmanjševanja števila nerešenih ovadb, pri čemer prostor za izboljšave še vedno obstaja. V tej zvezi je poudaril možnost pohitritve postopkov, kar je tožilstvu delno že uspelo. Korak naprej bo treba narediti predvsem v primeru nadzora nad hitrostjo reševanja sodnih, predvsem najtežjih kazenskih zadev, na katere se javnost najbolj kritično odziva.

V nadaljevanju objavljamo celotni govor generalnega državnega tožilca.

 

Več

Generalnega državnega tožilca je obiskal Bernard O' Donnell, vodja oddelka Evropske investicijske banke (EIB)

Na pogovorih pri generalnem državnem tožilcu Dragu Šketi se je mudil Bernard O' Donnell, vodja oddelka Evropske investicijske banke (EIB) za preiskovanje goljufij. Tema pogovorov so bila preiskovanja v zvezi z vlaganji  omenjene banke v infrastrukturne projekte v Sloveniji, kjer bi potencialno lahko prihajalo do kaznivih dejanj na škodo EIB.

Več

 

Spoštovani,

vabimo vas, da izpolnite obrazec in se naročite na naša sporočila za javnost.

Izračunajte 9 plus 2.

Pogoji obdelave osebnih podatkov